Priprava na spoved za starše pred birmo /9

Spoštovani starši!

Zadnjič sem napisal, da je najlepša stvar, ki jo lahko daste svojim otrokom to, da naredite sami kakšen korak v svoji veri. In res. Iz tega so se rodila tri lepa srečanja, v katerih se je odprlo marsikatero pomembno vprašanje. To je nekaj lepega, za to sem vam zelo hvaležen.

Je pa še več, česar pa ne zmoremo narediti samo s svojim prizadevnajem. To je moč zakramenta. In zakrament, ki nas resnično odpre za darove, ki jih bomo prejeli in jih bodo prejeli tudi naši otroci je sveta spoved.

Že sami vemo, kako zelo je vse drugače, ko nam uspe uloviti lepe trenutke v družini. Vse je lažje. Enako je v odnosu do Boga. Ko smo spravljeni v odnosu do Boga in do bližnjega je vse drugače, bolj razumljivo in bolj polno upanja.

Kakor sem že omenil, je priložnost za tako dejanje na predvečer praznika svete birme, v petek 18. junija ob 18.30. Spovedoval bo še p. Jan iz Svete Gore.

Starši se boste zbrali v dvorani (kjer smo imeli vedno sveto mašo), nekaj besed o pripravi na spoved bo povedal p. Niko. Po tej pripravi bo mogoče pristopiti k sveti spovedi.

Prosim vas, da se tega srečanje udeležite tudi, če ne boste šli k spovedi. Upam, da lahko vsaj prisluhnete temu, kar bo p. Niko povedal o pomenu tega pomembnega zakramenta.

Morda pa je to tudi priložnost, da glede spovedi postavite kakšno vprašanje, karkoli vas zanima.

Kot pripravo dodajam novico, ki sem jo sestavil ob božiču in vam bo gotovo dala možnost za premislek.

Priprava na spoved.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s