Birma 2021

Na tej novici bom pisal vse, kar bo trdno določeno glede svete birme. To novico obiščite večkrat, ker jo bom dopolnjeval.

Zbrali se bomo v dvorani ob 10.30. To je tam, kjer imamo svete maše.

Prosim, da preko vaših prijav sestavimo SEZNAM GOSTOV, sicer se lahko zgodi kakšna zagata. Hvala tistim, ki ste se prijavili. Prosim še ostali.

Potrdila. Pri birmi birmovalcu damo posebna potrdila o tem, da je birmanec pristopil pripravljen. Da se ne bi zmotil v kakšnem podatku (mora ustrezati temu, kar je na vaših krstnih listih) vas prosim, da mi pošljete podatke po elektronski pošti. Tu pa je obrazec, ki govori, katere podatke potrebujem.

Imeli bomo kratko pripravo, ob 10.50 se bomo postavili v vrsto na hodnik, kjer se bo začela procesija.

Predlagam, da bi vsi imeli iste bele maske. Jih bom preskrbel (kvalitetne, udobne).

Pri birmi bomo imeli določene vloge. Vsi ne bomo prišli na vrsto, zato je prav, da tisti, ki vršite kakšno vlogo branja ali pozdrava 

Pozdrav birmovalcu
1. berilo:AnBo
Psalm:
2. berilo:IgBa
Prošnje:Vsi birmanci (Sveti Duh, prosimo te… Ne pozabite, da ste v tem trenutku že birmani!)
Zahvala po obhejilu:Vsi birmanci
Zahvala birmovalcu:MoPa

* Birmance prosim, da mi pošljete prošnje in zahvale oz. jih vpišete na drive. Bom poskušal čim prej pripraviti dokument.

Ne pozabimo na zahvalo pevskemu zboru, ki že požrtovalno vadi. To ni njihov termin a bodo nedeljo darovali nam.

Božja beseda: od 12. nedelje med letom. Če se bo slučajno zamenjala bom spremenil v naslednjih dneh. Je pa ta Božja beseda res priložnost za osebno poglobitev. Lahko preberete že danes.

Zelo pomemben bo začetek, ko bomo skupaj peli enostavno pesem klicanja Svetega Duha. To bomo velikokrat ponovili. To pesem bomo peli to nedeljo pri maši.

Kakor vidite, vse vlagam v to, da bi otroci resnično spoznali, da je birma trenutek globoke duhovnosti in Božje bližine. V tem smislu bodo potekale tudi duhovne vaje. Računam, da boste otrokom položili na srce, da bomo delali z veliko zavzetostjo.

Praznovanja doma organizirajmo tako, da bodo tudi kazala na duhovno poglobljenost. Včasih so pričakovanja sorodnikov drugačna, usmerjena v praznovanje ob mizi, ki je tudi pomembno, ni pa najpomembnejše. Vsekakor svetujem preprosto praznovanje, ki vas ne bo preobremenilo. Ogromno duhovnega bogastva smo sprejeli. Morda na praznovanju podelimo vsaj košček tega duhovnega bogastva. To naredimo s spoštljivimi pogovori in oblikovanjem obeda z molitvijo zahvale tudi doma.

Če ste mi namenili kakšno zahvalo (kar se vedno zgodi), bi si želel res samo to, da vas v prihodnje srečujem pri sveti maši kot pokončne, zrele kristjane. Drugih želja nimam.

Če se vam bo zdelo prav, vas pridem obiskat na praznovanje. Na kratko. Sporočite mi.

Avgustovski termin za romanje zgleda ne bo uspel. Morda pa kasneje. Če je želja…

Že sedaj se vam zahvaljujem za vse dobro, kar naredite.

1. Dopolnilo:

Fotografiranje. To bo izvajal fotograf iz Pavšič – Zavadlav. Sem jih obiskal in sem jim povedal, kako bo potekal program, da bo spremljal dogajanje. Po slovesnosti se bomo pred cerkvijo tudi fotografirali na stopnicah. Najprej z botri, potem birmanci sami, potem pa lahko fotografa naprosite, da bi se slikali tudi individualno. V cerkvi bomo imeli maske, na stopnicah pa bomo naredili fotografijo v določenem razmiku brez mask. Individualne slike seveda po izbiri.

Komentiraj