Nauk 31/9

Dragi birmanci!

Še zadnjič se bomo srečali pri nauku v tem obdobju. Srčno upam, da bomo tudi kasneje našli kakšno obliko srečevanja. V času, ki je za nami smo doživeli veliko lepega in se tudi okrepili v razmišljanju in življenju po naukku Cerkve.

Če bi se kdo spraševal, zakaj je ta ura potrebna, ko smo že pri koncu se ozrimo nazaj in poglejmo, koliko ur smo izpustili v začetku leta.

Ta ura, ki je pred nami je sestavljena iz predstavitev. Zato je tudi potrebna. Na duhovnih vajah bodo te predstavitve ostale. Tista predstavitev, ki ste jo predstavili vas bo spremljala skozi vse dneve duhovnih vaj. Zato predstavitve ne zavrzite in pozabite ampak jo nadgradite. Poiščite še kakšen drug prikaz, razlog, podobo, ki govori o tem daru.

Lepo bi bilo, če bi naredili ppt predstavitev za to, kar imate za predstavit. Če boste to naredili (lahko tudi na “google predstavitve”). Če boste uspeli mi jo pošljite, da bom pripravil računalniško opremo. Zelo si želim, da bi povedali tudi kakšen primer iz vašega življenja. [Recimo: Duh modrosti zame je…]

Zadnjič je imela NiPo zelo lepo predstavitev. Ste jo slišali? Verjetno ne. No, to je slaba izkušnja. Ne predstavitev ampak poslušanje. NiPo je videla, koko je biti na strani nekoga, ki hoče podati neko snov. Morda bi se morali NiPo opravičiti?

Prosili jo bomo, da predstavitev pove še enkrat. Tokrat ji bomo prisluhnili! Če ne zaradi drugega pa zato, ker bomo drugi prišli na vrsto in si želimo, da naš trud ne bo šel v prazno oz. si želimo, da bodo drugi obzirni do nas. To je ena najpomembnejših stvari, ki se jih lahko naučimo.

NiPo (Dar modrosti)
MaFu (Dar vednosti)
LeGr (Dar pobožnosti)
NeKo (Dar strahu Božjega)
JaBa (Dar moči)
SaBa (Apd 2,1-13)
TiSt (Apd 2,14-36)

Vidimo se ob 16.30. Končali bomo, ko bo TiSt zaključil predstasvitev. Upam, da ob 17.25. Potrudimo se!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s