Nauk 30/9

na dan

Dragi birmanci!

Morda se vam zdi, da se že vse ustavlja, da je pomembno samo še poslavljanje od osnovne šole, a naše delo ni usmerjeno v preteklost ampak prihodnost. Gospod nas kliče in nas bo posvetil s Svetim Duhom.

Od včeraj mi zelo jasno ostaja misel sv. Hieronima: “Navzočnost Svetega Duha pa povezuje tiste, ki so v sporu s samim seboj.” Kako čudovita misel. Ali nismo tudi mi pogosto v sporu s samim seboj? Še danes mnogi ljudje, ki so uspeli v življenju pravijo, da je najpomembnejša stvar, da se človek odloči, kaj želi, da uredi svoje misli, da se osredotoči. Tega pa ne moremo storiti, če se ne zavedamo sami sebe.

Danes bomo po molitvi spet začeli s “pogledom navznoter”. Težko je govoriti, kaj se dogaja v meni. Posebaj takrat, ko mi ne gre. Toda to je najpotrebnejše. Včasih šele takrat, ko se zaslišim, kaj sem rekel pred drugim, izvem, kaj se z mano v resnici dogaja. Zdaj verjetno že veste, da me ne zanimajo vaše intimne stvari. Želim vas pa spodbujati, da se zavedate vsega, kar živite.

Nato bomo nadaljevali z našimi predstavitvami.

Najprej se bomo spomnili, kaj smo prebrali v 1. Poglavju Apostolskih del. (PREBERITE DOMA, Sveta pisma s seboj)!

Potem nam bo SaBa predstavila prvi del drugega poglavja. Pozorno ji prisluhnimo, da jo bomo lahko potem kaj vprašali. Poglavje je izjemno zanimivo.

Nat nam bo NiPo predstavila dar modrosti.

Potem bomo naredili načrt za predstavitve naslednjega tedna. Moramo jih dokončati še tukaj, ker bomo to potrebovali na duhovnih vajah (v tem tednu bom objavil urnik duhovnih vaj).

Nato bomo nadaljevali delo z učbenikom. Delali bomo na strani 174 in naprej.

Zaključili bomo z molitvijo. Ura traja 55 minut.

Osredotočajmo se na delo. O morebitnih odprtih vprašanjih govorimo pred ali po nauku. Razne podrobnosti o duhovnih vajah pa bomo lahko govorili, ko bo sestavljen program.

Verouk je molitev, je prizadevanje, da bi iskali stične točke z Bogom.

p. Bogdan RUS

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s