Pred srečanjem birmancev z župnijo

Novica pred srečanjem na nedeljo Svete Trojice

Dragi birmanci in starši!

Že od prve postne nedelje do danes se srečujemo, da bi skupaj obhajali evharistijo. Med nami se je ustvarilo zanimivo vzdušje, ob katerem poslušamo Božjo besedo in rastemo v veri. Že od 1. postne nedelje smo kot učenci, ki so bili zbrani v dvorani zadnje večerje.

To nedeljo bomo naredili nov korak. Lahko se še tako pripravljamo na življenje v veri a če ne stopimo v občestvo se naša notranja povezava z Bogom ne uresniči. Naše prvo občestvo je župnija. Ker se le redko zberemo vsi, nam je težko opazovati, kdo to sploh je. Navadno prihajajo mnogi, vsak k svoji maši.

Mi bomo tokrat vsaj na simboličen način stopili med ljudi. To nam bo dalo posebno možnost, da se bomo vedno bolj vključevali v občestvo. Lepi odnosi z ljudmi, ki že hodijo v to cerkev nas lahko še bolj povežejo z občestvom. Morda pa nas povežejo lahko tudi naloge, ki jih lahko sprejmemo.

Vsi ste dobri bralci. Bi se kdo javil, da bi lahko ob nedeljah bral berilo? Zadnjič smo zapeli nekaj glasov. Morda bi se kdo pridružil župnijskemu pevskemu zboru…

Za vsem tem pa smo vedno ljudje, ki se s preprostim srcem zbirajo pred Gospodom in poslušajo Božjo besedo. To je največ in najlepše.

Ob 18. uri se bomo zbrali pri maši. Usedemo se v karmelsko kapelo, ob zakristiji; kjer je pač prostor. Poskušamo držati razdaljo, imamo maske. Za to mašo vam ni treba prijavljati, čeprav bo v cerkvi.

Birmanci in botri boste imeli posebne stole pred oltarjem in ob oltarju.

Maševal bo župnik, p. Niko.

Uvodi:

30. maj 2021, Nedelja Svete Trojice
Uvod v mašoDoPa
Uvod v 1. beriloNiPo
1. berilo
Uvod v psalmNeKo
Psalm
Uvod v 2. beriloNaKo
2. berilo
Uvod v evangelijMaFu
Prošnje
Uvod v darovanjeLeGr
Uvod v očenašJaBa
Uvod v pozdrav miruTiSt
* Če kdo potrebuje pomoč pri pisanju, se lahko obrne name. Tokrat bomo v cerkvi, vrali bomo pri mikrofonu. Nujno je, da smo za vsak del že pripravljeni, če ne, se bo preveč zatikalo.

Pisma:

Po pridigi bom napovedal, da boste izročili svoja pisma, za katere sem vas prosil pred 14 dnevi. V njih opišite razloge, zakaj si želite k sveti birmi. Če se želite o tem še z mano pogovoriti se lahko. Čim prej mi pišite. Mišljeno je, da napišite, kakšna je pot, ki vas je pripeljala do sem. Kaj ste si najbolj zapomnili iz rasti v veri do sem. Predvsem pa, če je karkoli takega, kar vas v resnici spodbuja, da z željo pristopate k zakramentu birme. Vzemite si še kakšno uro ali dve za premišljevanje. Pisma dajte v kuverto in zalepite. Jaz jih bom prebral in vam jih vrnil. Nihče drug jih ne bo videl. Smisel tega pisanja je, da v sebi obnovite resnični namen s katerim boste z zavestjo stopali po potrditev, dar Svetega Duha.

Poleg tega bi se priporočili v molitev župljanom. Za to bom pripravil mala pisemca, vi pa mi čim prej napipite, kaj naj napišem na njih: Npr.: Kmalu bom prejel, birmo. Bodimo povezani v molitvi. (Ime in priimek). Ali kaj podobnega. Lahko dodate še kakšen simbol. Pošljit

Pri maši bo pel band. Čeprav so v stiski s časom so se odločili, da nam bodo zapeli. Pesmi smo izbrali tako, da boste lahko zraven peli.

Peli bodo naslednje pesmi:

Pridi, sveti Duh.

Prejeli boste moč.

Ogenj, ki žge.

Aleluja, Gloria.

Vsi, ki ste žejni.

Darujemo Ti.

Po maši boste birmanci in drugi mladi šli v dvorano, kjer se boste srečali s fanti iz skupnosti Srečanje. Fantje vam bodo povedali svojo zgodbo. Srečanje bo moderiral dr. Uroš Perko, ki je asistent skupnosti.

Botri boste odšli z menoj v veliko učilnico (v kleti pri grobnicah).

Medtem bodo starši pripravili prostor za pogostitev. Točen kraj bomo določili glede na vreme. Hrano bo pripravila ga. Ana, ki bo z nami tudi v Piranu. Hvaležen sem ji, da bo lahko prišla. Lahko se boste z njo tudi spoznali.

Prispevek za hrano bo 20€ na družino birmanca.

Da bomo čim bolj natančno izračunali, koliko hrane potrebujemo, vas prosim, da se prijavite preko OBRAZCA.

Naše srečanje torej časovno:

18.00 – Maša v cerkvi

19.00 – Srečanje, predavanjem pričevanje, priprava

20.00 – Pogostitev.

Glede česarkoli se lahko obrnete name. Pomembno je, da bo to bogat večer srečanja z župnijo.

p. Bogdan RUS

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s