Duhovne vaje pred birmo 2021

Obvestilo za starše za duhovne vaje za birmance Kapela 2021.

Dragi birmanci in starši!

V pripravi na birmo so predvidene tudi duhovne vaje. Imeli pa jih ne bomo samo zato, ker so na vrsti ampak zato, ker je to pomemben del v življenju Jezusovega učenca. To je pomembno za posameznika in skupnost.

Duhovne vaje so delo. Osredotočili se bomo na to, da bomo lahko čim bolje izkoristili čas za življenje v veri. Duhovne vaje so čas za premislek.

Ker bomo osredotočeni na bistveno in ker danes najhujše to, da se obremenjujemo z elektronskimi napravami bomo mobilne telefone (ipode itd.) pustili doma. Starši me bodo (ali otroke) vedno dobili preko mojega telefona. Tudi jaz telefona ne bom uporabljal, razen dvakrat na dan, shranjen bo v sobi.

Naše metode bodo: Molitev, sveta maša, tišina, hoja, skrb za kuhinjo, čistočo, natančen dnevni red z zgodnjim vstajanjem.

Delo bo intenzivno, za hrano bo poskrbljeno. Bivali bomo v Minoritskem samostanu Piran(Bolniška ulica 30, 6330 Piran – Pirano). V sobah bosta po dva in dva fanta; dekleta pa bodo skupaj v eni večji sobi.

S seboj morate imeti Sveto pismo in en navaden zvezek (morda kar tistega, ki smo ga letos namenili za nauk).

Od drugih stvari potrebujete rjuhe, prevleko za vzglavnik, brisače. Seveda tudi stvari za osebno higieno in morebitna zdravila, če jih jemljete. Prosim, da me obvestite o morebitnih zdravilih ali drugih posebnih zdravstvenih stanjih, da bom znal ukrepati, če bo potrebno.

Zelo veliko bomo hodili. Imejte dobro obutev! Hoja nam bo pomenila fizično aktivnost, ki je na duhovnih vajah zelo pomembna. Sam imam najmanj kondicije od vseh, zato to ne sme biti težava.

Imeli bomo 3 ali 4 goste, obiskali bomo birmovalca in imeli Svetopisemski maraton.

Vsakdo bo imel posebno vlogo, ki jo bom razložil na duhovnih vajah.

Vsak večer se bomo javili na covidkatehezo ob 21. uri, ob tem bomo predstavili tudi en dar Svetega Duha. Starši, vabljeni!

Nekateri ste me spraševali, če se bomo kopali. Ja, tudi to. Vendar to ne bo poležavanje na plaži. To bo kratko kopanje, da se skopljemo in gremo nazaj delati. Plaža je blizu.

Duhovne vaje bomo zaključili s sveto mašo v petek ob 19. uri na Kapeli. To sveto mašo bomo praznovali skupaj s starši in drugimi verniki, ki bodo prišli. To nam omogoča tudi nova ureditev, saj ni več omejitve za obisk cerkve, le varnostna razdalja in maska. Pri maši in po maši bo mogoče prejeti zakrament svete spovedi.

* Prijavnico bi lahko naredil v spletni obliki, pa se mi zdi, da so te podatki nekoliko preveč osebni. Prosim, če natisnete in prinesete k nauku.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s