Pismo pred binkoštno nedeljo /9

Nedelja, ki je za nami je bila zaznamovana z bogato Božjo besedo. Ta nas nagovarja četudi je Božja beseda starodavno besedilo.

Vsakdo si želi živeti v resnici, vsakdo si želi živeti v ljubezni. In samo to je vsebina Božje besede. Pomembno pa je, da tej Besedi pritrdimo. Drugi človek, ki nam oznanja vero, se lahko postavlja na trepalnice, pa ga ne bomo slišali in videli. Celo Bog lahko dela čudeže okoli nas, pa ne bomo opazili, da se dogaja nekaj posebnega.

Zado je tako zelo pomembno, da mi zavestno delamo za to, da se bomo približali Bogu. Na Boga ne moremo vplivati. Verujem pa, da Bog ne spregleda nobenega truda za dobro.

Zato sem vas tudi posil, da napišete pismo, prošnjo za birmo. V tej prošnji si želim, da bi povedali, zakaj si želite prejeti zakrament svete birme. Zelo pomembno se mi zdi, da ubesedimo razloge, ki nas bodo vodili do tega, da bomo sprejeli darove Svetega Duha. To pismo bom prebral in vam ga vrnil. Nihče drug ga ne bo videl, če ne boste želeli. Lahko pa ga seveda pokažete komur koli. Zenimivo bi bilo, če ga boste napisali res temeljito in iskreno. Če boste prej dobro razmislili o razlogih za ta korak. Razlogov je lahko več. Poskusite jih opisati, se vprašati: zakaj?

Prosim napišite tudi, kako vidite svojo prihodnost v veri naprej. Kakšni so razlogi in težave, kakšne želje imate.

Tudi to nedeljo, ki je binkoštna nedelja vas bom spodbudil k pisanju tega pisma. Izročili mi ga boste pri maši naslednji teden (30.5.). Zelo je pomembno, da se udeležujete vseh maš in vseh terminov nauka, ker naše skupno delo postopno raste, program pa delam tako, da je vse medsebojno prepleteno.

Binkošti, 23. 5. 2021
Uvod v mašoNaKo(b)
Uvod v 1. beriloMaFu
1. berilo
Uvod v psalmLeGr
Psalm
Uvod v 2. beriloJaBa
2. berilo
Uvod v evangelijTiSt(b)
Prošnje1. SaBa (b) 2. TiBo (b).
Uvod v darovanjeDoPa(b)
Uvod v očenašNiPo(b)
Uvod v pozdrav miruNeKo
* Tisti, ki imate napisano (b) boste dobili besedila in jih brali. Pošljem. Sami pa sestavite eno prošnjo in jo poveste. To so tisti, ki imajo v ponedeljek pri nauku predstavitve. Če sem se mogoče kje uštel mi prosim sporočite.

Prosim, da Božjo besedo pregledate vnaprej, saj nam ponuja res bogat vir premišljevanja o Svetem Duhu. Lahko jo preberete na Hozani, ali pa v izvirni obliki, kakor je v knjigi. V drugem primeru so berila tudi izbrana.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s