Nauk 27/9

Dragi Birmanec, draga birmanka!

Vedno bolje delamo. Odlični ste. Predlagam, da poskušamo biti še boljši, zdaj je možnost…

Pri nauku se bomo danes ustavili pri pričevanju svetnikov. Prav je, da tudi mi znamo videti, kaj se je dogajalo v naši okolici v preteklih letih. To je še vedno naš čas.

Tudi nas Bog kliče k svetosti.

Prebrali bomo besedilo na strani 154 do 156. Pohiteli bomo, da bomo lahko začeli še naslednjo lekcijo 158-159.

Na začetku bomo molili. Molitev, pridi Sveti Duh. Prosim, da jo znate že na pamet!

Potem se bomo ustavili pri tednu ki je za nami. Nauk ni učenje na pamet (tega sem vas do neke mere osvobodil). Je srečavanje v veri, ko si želimo drug drugemu povedati, da smo si dragoceni. Prosim,d a že doma premislite, kaj se vam je dogajalo v pteteklem tednu. Ni mi fino, če moram vleči z vas. Tudi jaz bom povedal, kako sem preživel teden.

Potem bomo brali besedilo v učbeniku.

Nato se bomo lotili branja apostolskih del.

Nato bom razložil, kaj mislim s pismom v katerem boste prosili, da bi prejeli dar svete birme.

Razlaga pisma. Dan birme je že pred vrati. Jasno gotovo je, da se bo ta dan zgodil. Toda ali jaz to sploh hočem? Zelo dobro se mi zdi, da najdete razloge, ki vas vodijo k temu, da želite prejeti ta zakrament. Premislite, zakaj si to sploh želite. Malo premalo je, da gremo k birmi samo zato, ker je na vrsti. V tem si želim videti vaš osebni prispevek. Pismo napišite zame. Imate časa 14 dni. Dobro premislite. Nja bo čim bolj osebno, dobro premislite razloge zaradi katerih želite k birmi. Pisma boste zaprta oddali pri maši 30. maja zvečer, ko se bomo srečali.

Na koncu bomo zaključili z molitvijo.

Nauk traja 55 minut. To je za tak program zelo zelo malo časa. Zadnjič ste bili delavni. Danes poskušajmo odstraniti še kakšen šum, da bomo še bolj učinkoviti.


Za naslednji teden (če ne bo časa za razlago med uro, bom napisal navodila na spletni strani):

Predstavitev Apd 1:Po lastnih besedah predstavi to, kar prebereš. Ne potrebujete velikega znanja. Potrebujete samo branje in s svojimi besedami naredite obnovo.SarBa (Apd 2,1-13)
Predstavitev Apd 2:TiSt (Apd 2m14-36)
Molitev na začetku in koncu nauka: Začetek: Pridi, sveti Duh, potem molitev s svojimi besedami.Na začetku vedno molimo molitev: Pridi, Sveti Duh. Tisti, ki pripravlja molitev doda še svojo molitev, ki jo pripravi doma.DoPa
Predstavi dar Svetega Duha:V tednu, ki je pred nami skupaj pripravimo predstavitev enega izmed Daru Svetega Duha. Vsi ostali si zapomnimo. Gradivo bomo skupaj zbrali. Spomnite me!NiPo (Dar modrosti)
Predstavi dar Svetega Duha:TiBo (Dar umnosti)
Predstavi dar Svetega Duha:NaKo (Dar svéta)

Najlažje bomo delali tako, da bomo delali v google drive dokumentu. Če bomo delali po elektronski pošti se bo vse zmešalo, v google docs je pa vse na enem mestu. Najprej vas bom prosil, da v njem daste par predlogov, kako se boste lotili dela. Ko vam odgovorim zadevo dopolnite in naredite.

Najprej zberete gradivo. Pri darovih Svetega Duha je veliko gradiva. Ni pa vse gradivo dobro. Izbiranje gradiva je zelo pomembno. Vi predlagajte, potem vam bom pri gradivu pomagal izbrati.

To objavo bom pred naukom še dopolnil, popravil…

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s