Pismo pred 6. velikonočno nedeljo /9

Dragi birmanci, dragi starši!

Še vedno se z navdušenjem spominjam maše, ki smo jo obhajali prejšnji teden. Zdelo se mi je, kakor, da smo prisluhnili Božji besedi in se ji predali. To je tisto, zaradi česar se zbiramo in zelo si želim, da bi nas to vodilo naprej.

Starejši ljudje znajo povedati: vse življenje se za nekaj odločamo. Če imamo srečo in moč, se odločamo za dobro. Toda, ko pogledamo nazaj v resnici vidimo, da nas vodijo drugi ljudje ali druge stvari. Blagor nas, kristjanov je, da se lahko odločimo, da nas bo vodil Bog. Če se ne odločimo za nič, se bodo drugi odločali namesto nas.

Ta teden sem se v molitvi spomnil tudi vašega zunanjega preverjanja znanja. Upam, da vam dobro grejo priprave, kar pa ste pisali pa upam, da je dobro šlo.

Navdušenje je torej spremljalo naše zadnje srečanje. Kaj pa naprej?

To nedeljo nam Cerkev pripravlja čudovita berila. Najdemo jih na hozani ali v knjižni obliki tukaj. Če je mogoče, jih preberimo, da bomo lahko polno spremljali sveto mašo.

Vsakikrat vam v roke dam besedila za sveto mašo. Upam, da kdo od vas ne misli, da to delam, ker menim, da ne znate molit. To delam zato, ker opažam tudi pri sebi, da mi molitev mašnih besedil ob pogledu na besedilo pomaga k večji zbranosti in mi daje bolj razumeti, kar izgovarjam. Zato želim tudi vam dati ta pripomoček.

Otrokom sem že pri nauku povedal, da bomo spet pisali uvode. Vsi (tudi starši) ste povabljeni, da poleg pripravljenih prošenj dodate še kakšno svojo prošnjo.

6. velikonočna nedelja9.5.2021
Uvod v mašoJaBa
Uvod v 1. beriloNiPo
1. beriloTaBo
Uvod v psalmMaFu
Psalm
Uvod v 2. beriloDoPa
2. beriloVlSt
Uvod v evangelijLeGr
ProšnjeTiBo
Uvod v darovanjeNeKo
Uvod v očenašTiSt
Uvod v pozdrav miruNaKo
Skrb za potek maše in število obhajilSaBa
Potek maše, razkuževanje rok, štetjo obhajil.Se kdo od birmancev javi?

Skupni list za vpisovanje uvodov sem že naredil in poslal povabila za urejanje. Če je mogoče, poskusite narediti tekom jutrijšnjega dne.

Kaže, da nam bo vreme dopuščalo izvedbo tudi kratkega čipsklepeta po maši. Morda vsakdo nekaj prinese in se ustavimo za nekaj kratkih minut.

Na tem sestanku se lahko še pogovorimo glede prihodnjih stvari.Kratki prihodnji načrti:

23. maja so binkošti, praznik Svetega Duha. Birmanci se takrat predstavijo župniji in župnijo prosijo za molitev. Maša bi bila na binkošti izjemoma ob dopoldanskem terminu. K maši vabljeni tudi botri. Zadnje pripravljam poseben nagovor. Po maši načrtujem piknik. Za vse bomo poskrbeli. Nekaj pomoči pa bomo še potreobovali. Se dogovorimo ta ali naslednji teden.

Duhovne vaje. So pomemben del našega oblikovanja. Doživeti skupaj intenziven del duhovne poti je lahko prelomno. Ti dnevi sicer izgledajo podobno kot vsa naša srečanja in skupne maše. Te bodo od 15. junija ob 16h do 18. junija zvečer (a ne prepozno). V soboto boste imeli dobolj časa za osebno pripravo (čas za frizerje, kozmetičarke in vse ostalo na kar se ne razumem.) Tema duhovnih vaj je knjiga Apostolskih del.

Birma bo 19. junija ob 11. uri.

Oba s p. Nikom sva govorila z birmovalcem. Se veseli obiska. To je g. msgr. Slavko Rebec, generalni vikar naše škofije. Poslal vam bo pismo. Vam ga posredujem. Z njim se bomo srečali tudi v okiru duhovnih vaj.

Lahko ga spoznate tudi preko video posnetkov o velikem tednu, veliki noči, poklicanosti, bil je tudi udeležen v posebnih večerih, ko so govorili o spolnosti (1) in (2). Morda nam je pa še posebej v tem času blizu kateheza o Svetem Duhu.

Kaj pa po birmi? Birma je vstop v zrelo življenje kristjana. Kako ga bomo zaživeli skupaj? Odprt za predloge. Jaz imam enega. Bi bili pripravljeni konec avgusta romati v Assisi? Če je nek osnovni interes naredim predlog. Tja sem že vodil nekaj skupin in je res lepo. Na romanju ni resnobnega vzdušja. Prej tako, kot je po vsaki naši maši.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s