Pismo za izboljšanje /8

Dragi veroukar, dragi starši osmega razreda!

Nekaj časa že razmišljam, da bi napisal pismo.

Moja edina želja je, da bi naše skupno delo šlo tako, da boste nekoč lahko rekli: tudi zaradi nauka je postal Bog del mojega življenja in tudi zaradi tega lažje, srečneje in bolje živim. V tej smeri sem poskušal tudi letos, ampak…

Najbolje, da kar naravnost povem, kakšno je sedaj stanje pri nas v osmem razredu. Razen redkih izjem je stanje enako nič, več kot polovice veroukarjev ne morem spremljati, nekaj jih sploh ne poznam. To, kar smo letos naredili ne more roditi nobenih sadov. Da bi tako nadaljevali, je nesprejemljivo. So izjeme, a pomemben je vsak. Do zadnjega!

V resnici ne razumem, kako je mogoče, da se nekateri ne morete prijaviti po spletu niti 45 minut na teden, da bi spremljali nauk. V začetku leta me je na nesolidnost internetne povezave opozorila samo ena učenka, pa še ta je dobro spremljala nauk.

Ne morem soditi vašega življenja. Do neke mere je vsakdo svet zase. In marsikaj se da dogovoriti, vendar pa nisem zahteval preveč.

Če je težava v meni ne vidim težav. Bomo govorili s p. Nikom in vam bo dal naslednje leto drugega kateheta.

Vse, kar lahko naredimo letos je, da bomo naredili kratko predpripravo na naslednje, birmansko leto. Letošnje leto je izgubljeno. Naslednje leto nas čaka zelo pomemben dogodek: sveta Birma. Po njej nas čaka še nekaj pomembnejšega: zrelo življenje v veri. To je naš načrt. Gre za velike in pomembne stvari.

Tedenski obisk verouka ni prevelika zahteva. Tudi tedenski obisk svete maše je nekaj samoumevnega. Brez tega je naše prizadevanje prazno.

Kljub temu, da stvari pišem zelo naravnost je v meni le močna želja, da bi otrokom in vsem vam dal to, kar si zaslužijo. Dobro spodbudo za življenje v veri.

Ker je leto že pri koncu vas prosim, da se otroci vedno udeležijo nauka in so pri nauku čim bolj dejavni. K temu jih bo spodbudila priprava. Posebej pa jih bo k temu spodbudilo obiskovanje svete maše z vami. Ker je epidemija se lahko udeležite katerekoli svete maše med tednom, saj so nedeljske maše povečini zasedene.

Vsak večer imam covidkatehezo. Tudi to je del pri katerem lahko nadoknadimo kakšen izgubljen dan.

V tem času mi napišite kakšno misel po elektronski pošti, ali pa se lahko srečamo posamezno. Če bom vaš katehet tudi naslednje leto se bom z vsakim posamezno srečal pred začetkom leta.

Kljub ostrini upam, da ste moje besede vzeli dobronamerno!

p. Bogdan RUS

Danes naj otroci prinesejo k nauku osnovne pripomočke: Knjigo in zvezek. Nauk je na Kapeli, v živo. Potrebne so maske, kot v šoli.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s