Pismo pred 3. velikonočno nedeljo /9

na dan

Dragi birmanci, dragi starši!

V resnici smo že veliko stvari doživeli skupaj. Postni čas je bil za nas precej bogat, sveto velikonočno tridnevje je bilo polno bogastva, ki je prišlo v nekoliko nepričakovani obliki. Tehnika ustvari distanco, upam, da ste se uspeli vsaj do določene mere vklopiti.

Pred nami je 3. velikonočna nedelja. Ta je zaznamovana z oznanilom, ki daje človeku moč, da bi Jezusovo vstajenje dobilo konkretno podobo v nas. Kako? To gotovo ni lahko.

Božjo besedo najdete na hozani, ali pa v izvorni obliki (za branje).

Zanimivo je, da nam je ta Božja beseda spet pisana na kožo. Taka je, da vsakdo izmed nas lahko najde v njej svoje mesto. Želim vam, da bi ji res prisluhnili in jo vzeli za svojo.

Morda se vam je v tem času kdaj zazdelo, da je to, kar počnemo zelo tuje vsemu, kar doživljamo izven sebe. Čisto mogoče. V resnici ne moremo pričakovati, da se bo Božja beseda kar zgodila. Boriti se je treba zanjo! Vse, kar lahko naredim je to, da vam povem, da se splača in v vami hodim po tej poti.

V kratkem bom poslal tudi povezavo do dokumenta za pripravo. Smisel tega je SODELOVANJE. Ko vpišete vanj besedilo vam ga bom pokomentiral in potem ga prosim, popravite. Tudi to je rast.

3. velikonočna nedelja – 18. 4. 2021
Uvod v mašoMaFu
Uvod v 1. beriloDoPa
1. berilo
Uvod v psalmLeGr
Psalm
Uvod v 2. beriloSaBa
2. berilo
Uvod v evangelijNeKo
ProšnjeTiSt
Uvod v darovanjeTiBo
Uvod v očenašNiPo
Uvod v pozdrav miruJaBa
Skrb za potek maše in število obhajil; pred mašo preveri vse, če imajo svoje uvode in berila (jih prosi pred mašo, da se oglasijo)NaKo

Pa še to: Pregledujem koledar. Najti bi morali termin za duhovno obnovo. Upam, da nam uspe. Vsekakor od petka popoldne do nedelje popoldne, lahko pa tudi še kakšen dan zraven. Ker gre za zelo pomembne stvari si želim, da bi našli resnično dobro možnost.

Zahvaljujem se vam za vso vašo prizadevnost, ki mi daje željo in upanje po tem, da gremo naprej.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s