Nauk 23/8

na dan

Dragi osmošolec, osmošolka!

Najprej, na začetku toščim tebi in vsem tvojim, da bi vam vsem prinesel praznik Gospodovega vstajenja veliko veselja do življenja in vas spomnila, da je življenje večno. To bomo čutili, če bomo že sedaj živeli spoštovanje, pravičnost in lep odnos do Boga.

Nazadnje smo delali 16. lekcijo. Prosim. Preberi si jo in se spomni, če je kakšna stvar, ki ti še posebno močno spregovori. Vsak naj si izbere en stavek, eno sporočilo 16. lekcije in naj ga obnovi na kratko.

Na začetku si želim, da bi se pogovorili tudi o vašem velikonočnem praznovanju. Upam, da ste lepo praznovali in predvsem lahko spremljali bogoslužja ali pa si jih lepo oblikovali doma. Na začetku nauke bom vesel, če nekoliko poveste o tem.

Danes bomo delali 17. lekcijo z naslovom Pravičnost in mir (str 123-130).

Prosim imej knjigo in sveto pismo ter nekaj za pisati nenehno pred seboj. Res ni dobro, da izgubljamo čas na ta način, da vas pokličem in me vprašate (kje smo že zdej???) To je tudi malo žaljivo.

Naša ura traja 45 minut. Prosim, da prej ne zapuščate seje, kamere imejte vklopljene, mikrofone pa po potrebi.

Povezava do naše snovi: https://meet.google.com/opk-osth-wvd

Upam, da bomo dobro delali, vsi se potrudimo za to!

Pa še to: Že dlje časa opazujem, da nekaterih preprosto ni. Od 17. učencev k nauku prihajajo štirje ali morda 5. Za ostale ne vem, kje so, nekatere se sploh ne spomnim več, kdo ste.

Prosim, da mi starši napišete, kaj se dogaja in mi obrazložite, kako posikati pot do tega, da bomo delali vsaj neke osnove. Program smo tako ali tako spustiti do minimuma zahtevnosti in je v resnici omejen samo na branje in pogovor znotraj ure, ki jo imamo. S tem otrok ne obremenjujemo dodatno ampak ohranjemo nek osnovni stik. To menda ni pretežko?

Prav tako bi prosil, da dokler imamo nauk po spletu ohranjamo samo uro 16.30.

Danes je nauk še ob 16.30 in 17.30.

Hvala!

p. Bogdan RUS

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s