Pismo na belo nedeljo 9 (8)

na dan

Dragi birmanci in starši, pa tudi vsi v osmem razredu!

Že en teden je, kar smo praznovali veliko noč. Za nas je bil to prav poseben čas, ker smo obhajali velikonočno tridnevje in pozornos spremljali bogoslužje. Zanima me, kako ste doživljali ta čas, ki je za nami? Pišem tudi osmim razredom, ki ste verjetno spremljali svete maše po spletu v cerkvi.

Danes je bela nedelja. Imenujemo jo tudi nedelja Božjega usmiljenja ali mala velika noč. Zvečer bi se lahko dobili, a se mi zdi pomembneje, da ste vključeni v spremljanje maše, ki jo bo za vso župnijo daroval p. Niko, župnik. Nismo namreč skupina, ki je ločena od drugih. Je skupina, ki je del dogajanja v župniji. Brez povezovanja z drugimi župljani bo tudi naše delo morda obviselo v zraku.

Danes ob 10. uri torej se prosim udeležite prenosa svete maše iz cerkve. Če bi bila kakšna težava poiščite posnetek na našem kanalu Frančiškanskega samostana Kostanjevica.

Prisluhnite Božji besedi. Kakor smo navajeni spremljamo Božjo besedo že vnaprej, da bi nam potem maša čim bolj spregovorila. Pri maši bo Božja beseda od praznika Gospodovega oznanjenja, ker je danes zunanja slovesnost tega praznika v naši župniji. Prebrali bomo Božjo besedo od praznika. Kljub vsemu pa vas prosim, da si tekom dneva preberete še božjo besedo današnje nedelje, saj je resnično lepa. Jutri na začetku nauka se bomo o tem na kratko pogovorili.

Želim vam lepo domače praznovanje. Da bi vam nedelja dala novih moči in vam dala novih razlogov za poglobitev vere v Boga.

Kljub temu, da nam epidemija verjetno že močno gre na živce pa vas spodbujam, da zdržite. Ravno Božja beseda, molitev in močna duhovnost je tista, ki nam pomaga zdržati v tako nenavadnih okoliščinah.

Prejmite Božji blagoslov!

p. Bogdan RUS

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s