Gospodovo vstajenje /9

Dragi birmanci, dragi starši!

Najprej vam želim izraziti veselje ob prazniku Gospodovega vstajenja. Želim vam, da bi dar Gospodovega vstajenja živel v vas in vas napolnjeval z veselo vestjo odrešenja: Niste zavrženi, niste kdorkoli, nobena moč ali krivica vas ne more tako ponižati, da ne bi Bog spet oživil v vas, kar je mrtvega. Ni se vam potrebno na vse načine bojevati, da bi se uveljavili v svetu. Bog je v našem življenju že zmagal za nas! Bog našim srcem daje novo življenje iz molitve, bogoslužja in medsebojne ljubezni.

Vabljeni, da spremljate sveto mašo Gospodovega vstajenja v cerkvi na kanalu Frančiškanskega samostana Kostanjevica, kjer bomo prenašali mašo Gospodovega vstajenja ob 10. uri.

Že sedaj se Vam zahvaljujem, ker smo skupaj praznovali sveto velikonočno tridnevje. Upam, da ste (kljub občasnim tehničnim težavam) doživeli razsežnost skrivnosti vstajenja.

Ta teden ni nauka. Naslednjo nedeljo je Bela nedelja in vas prosim, da spremljate sveto mašo ob 10. uri, ko bo župnijsko praznovanje.

Zberite še nekaj moči in zdržite v času epidemioloških ukrepov neglede na to, da smo že vsi utrujeni od njih. Še vedno držati se ukrepov pomeni, da varujemo najšibkejše. Tudi to je dar Jezusovega vstajanja, da v nas ni več nesmiselnega upora je pa pogum dialoga!

Na 2. velikonočno nedeljo pa se v neki obliki spet srečamo (glede na ukrepe). Do takrat pa birmaci, prosim intenzivno berite Apostolska dela. Takoj po veliki noči pride čas, ko se spominjamo dogodkov, ki so opisani v Apostolskih delih, zato ni boljšega časa za branje, kot je ta.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s