Velikonočna vigilija / 9

Dragi birmanci, dragi starši!

Današnja maša je pot, pot vere! Pravi maraton. Najlepši opis tega, kar delamo pri vigiliji je: hodimo po poti iz smrti v žilvjenje. Kako? Bom razložil sproti.

Najprej bomo počastili luč. Luč je v krščanstvu znamenje Jezusa. Ob veliki noči mnogi umetniki upodabljajo trenutek vstajenja kot luč, ki je obsijala Jezusa. Zapel bom hvalnico sveči, ki je najlepša pesnitev celega cerkvenega leta.

Nato je zelo pomemben trenutek. Kakor sem že na začetku tridnevja napisal, je dolgo poslušanje Božje besede eden od ključev sprejemanja svete skrivnosti. Gotovo to ni v vaši navadi. Prosim, naredite vse, da boste lahko prisluhnili. Berila lahko spremljate. Če bo kakšna težava se ne vznamirjajte. Naj kdo od vas povzame besedo, izključite mikrofon in sami preberite berilo. Berila lahko gledate na hozani ali v izvirni obliki. V tej obliki tudi beremo, ker je tako v knjigah.

Potem bomo prvič po 40 dneh zapeli aleluja. Napev je tak (seveda za nas enoglasen).

Kako prinesti to veselje v naše življenje, da ne bo zgledalo samo kot pravljica? O tem bom na kratko spregovoril v uvodih v berilo. Svojih besed ne bom dodajal veliko. Pustil bom Božjo besedo, da nagovori.

Potem bodo prošnje in maša, kakor smo navajeni.

Jutri ob 8. uri bomo zvonili z vsemi zvonovi. To je znamenje, da je to čas za velikonočni zajtrk. Tako so prosili naši škofje, da bi nas te obedi ob isti uri povezovali. Vabljeni, da prilagodite svoj urnik tako, da boste lahko obhajali zajtrk takrat, kot vsi ostali. Blagoslov jedil je danes na našem Youtube kanalu v prenosu blagoslova jedil.

Velikonočno vigilijo spremljate na povezavi, kakor jo imamo za nauk. Začnemo ob 19.15. Če bom slučajno pozen zaradi sodelovanja v cerkvi me prosim počakajte, največ 5-10 minut a prepričan sem, da bom točen.

Prosim udeležite se je in zdržite, saj je to bogoslužje kot duhovne vaje! Če so razmere običajne je tako, da je bogoslužje bolj zanimivo. Sedaj sem sam, le drug drugemu bomo prebrali Božjo besedo, kar je manj zanimivo. Prosim, nadomestite primankljaj doživetja s svojo zavzetostjo!

Jutri me je prosil p. Niko, da bi maševal ob 10. uri. Vabljeni ste, da se srečamo torej ob 10. uri. To je ob uri, ko smo se mi želeli srečati. Mašo bomo spremljali kot v petek. Lahko pa ste tudi prisotni pri maši ob 6h zjutraj, ko bo maševal p. Niko. Želim si samo, da lepo doživite veliko noč.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s