Veliki četrtek 9

na dan

Dragi birmanci, birmanke, dragi starši!

Nedelja, ki je za nami je bila karantensko obarvana. Veliko vas je manjkalo a vseeno se mi je zdelo, da smo prisotni. Duhovna povezanost je v takih primerih pravi čudež. Ko smo povezani samo na daljevo, če bi sicer bili zraven, se mi zdi, da Bog nadomesti tisto, kar manjka. Tisti, ki ste prišli ste naredili most med oltarjem in vašimi domovi.

Danes je veliki četrtek. Praznujemo Jezusovo prisotnost v evharistiji. Kaj to pomeni? Predvsem, kaj pomeni za vsakega od nas? To, da se Jezus ne ogiba srečanja z nami in tudi danes prihaja k nam, na naš oltar. Prav na enak način pa je prisoten v našem življenju. Zato ta praznik ni samo Jezusov ampak je tudi naš.

Prošnja: Besedila so dolga. Vse dni. Posebej dolga besedila (in veliko jih je) v soboto. Prosim, okrepite se, da boste lahko spremljali. V resnici ni drugega rednega orodja kot to, da prisluhnemo Božji besedi. Maši ne bom dodajal drugih stvari (da ne bo dolga) Božjo besedo pa si želim pustiti taka, kot je. Ne želim jo skrajševati, ker je to edini način, da vam podarim tisto, kar vem žalim podariti: Zgodbo Božjega delovanja! Se morate za to malo prisiliti? Prosim, naredite to, četudi ni v vaši navadi.

Danes bom prosil nekatere, da boste prebrali berili, psalm, prošnje.

Pri današnjem bogoslužju velikega četrtka je obred, ki nas lahko izjemno poveže, pa tudi vas poveže med seboj. To je umivanje nog. Jaz bom to naredil tukaj, vi pa lahko med tem to naredite drug drugemu. Pomen tega dejanja razlaga Jezus sam. Našli ga boste v današnji Božji besedi. Prosim, preberite si jo. Mašno besedilo lahko spremljate tukaj.

Potrebujete lavor ali pladenj, majhen vrček ali steklenico vode in brisačo. Lahko naredite to tudi simbolično (z mokro krpico obrišete drug drugemu po nogi). Sploh ni pomembno, da se karkoli vidi na kameri. To je vaša stvar. To je zelo intimno dejanje. Pri tem lahko pride do nezbranosti, heca.. poskušajte ohraniti zbranost.

Hvala vam za vaše sodelovanje. Pri maši bodo prisotni fantje iz skupnosti Srečanje, na kameri pa birmanci in starši. Mikrofon sem uredil tako, da bosta lahko dobro slišali. Da bi vse dobro teklo smo našo dvorano preuredili.

Začeli bomo 19.15. Ob 19. uri moram poskrbeti še za prenos maše iz cerkve, potem pa se posvetim vam.

Že vnaprej se vam zahvaljujem za vse, kar boste naredili za naše skupno praznovanje.

To stran bom še dopolnil z našimi nalogami za mašo. Za vsak dan bom napisal novo objavo.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s