Covid cvetna nedelja 9

na dan

V prejšnji objavi sem vas povabil, da bi se na cvetno nedeljo zbrali tako kot vsako nedeljo do sedaj. Nekateri ste me poklicali in mi sporočili, da ste zaradi stika s covimom pristali v karanteni.

Prav je, da se držite teh ukrepov. Osebno mislim, da je naša verska dolžnost, da poskrbimo za zdravje, prepričan sem, da bi tudi Jezus na našem mestu naredil isto.

Če razumem prav ste nekateri prosti in bi k maši prišli.

Moje mnenje je naslednje: Srečevanje pri sveti maši je nekaj svetega. Zase lahko rečem, da me tako srečevanje osrečuje. Posebej bi se vam rad zahvalil, ker smo v petih nedeljah skupaj ustvarili veliko razlogov za veselje! Toda kristjani prepoznavamo tudi lestvico vrednost, ki izhaja iz naše vesti. To pomeni, da je “dolžnost” obiskovanja maše izpolnjena tudi, če bi sicer prišli, pa smo zaradržani in tako resnega razloga, kot je karantena. Osebno mislim, da nam Bog v takam primeru podeli tudi milosti.

Dokler bo v nas želja po tem, da bomo iskali Bože milosti in gradili našo skupnost ni nobene težave v tem, da naredimo tokrat drugače. (Lahko me razumete, da je to popolnoma nekaj drugega kot, če ne bi imeli odnosa do teh stvari. Tam pa se vse podre in ni možnosti za dialog.)

Zato. Maša bo. Kdor pride, pride. Ostali se boste lahko povezali preko linka meet.google.com/opk-osth-wvd . Obljubljam vam, da bomo pri tej maši molili za vas z željo, da bomo zares močno povezani. Če je mogoče imejte pred sabo Božjo besedo in duhovno poglobljeno spremljajte sveto mašo.

Ostanite zdravi (oz. upam, da se niste okužili). Kljub temu, da smo že naveličani ne pozabimo: Ta covid res ni hec… sem videl na lastne oči! Čim bo mogoče pa se spet srečamo v polnem številu.

* Pa še to, dragi mladi: Videvam skupine mladih, ki ne nosijo mask in se sploh obnašajo tako, kakor, da ni epidemije. Razumem, da je težko biti vzoren, ko klapa s svojimi dvomi pritiska nate. Naj vam pri tem pomaga tudi moja spodbuda in želja, da se boste varovali okužb.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s