Predvelikonočno pismo 9

Dragi birmanci, birmanke, starši!

Slavimo Gospoda, ker je dober! Tako poje psalmist. In res. Upam, da vam je vsaj za trenutek mogoče videti celotno sliko našega dela. Mene zelo veseli in hvala vam, ker hodimo skupaj po tej poti.

V zadnjih tednih smo doživeli: Vašo pripravljenost sodelovati, tri nedelje počasne rasti, lep, očetovski nagovor p. Nika, navdušujoče pričevanje Gregorja Čušina in nekaj res lepih trenutkov pri veroučnih srečanjih. Ob tem se postavlja samo eno vprašanje:

KAJ NAM SPLOH ŠE PREOSTANE?

To je podoben trenutek, kot ga doživi svetovni prvak, ki nima več koga premagati. To je najlepši, pa tudi nenavaden trenutek. Tu se mnogi v veri ustavijo.

Mislim, da je to zelo pomemben trenutek, odločilen! Vse to, kar smo doživeli v prejšnjih tednih je prav, da sami postanemo. Ne ljudje, ki zmagujejo ampak sami postanimo zmaga, ljudje, ki znajo sami zaživeti to lepoto in kvaliteto. Verjamem v vse vas!

Pred nami je velika noč. Če to gre mimo nas… 😱😱😱, potem res nismo naredili nič. V prvotnem urniku je bilo zapisano, da se bomo pred veliko nočjo pogosteje srečevali v devetdnevnici. Ker nam je ta epidemije vse postavila na glavo, pa naredimo drugače: naredimo trojno dobro. Pol devetdnevnice bomo opravili sedaj, pol pa junija. Štiri dni sedaj, štiri dni junija, en dan pa podarim 😀. V prihodnjih dneh bom posodobil naš koledar, ki se izrisuje.

Srečamo se torej:

Veliki četrtek: 1. april ob 19.15. To je dan Jezusove zadnje večerje. Izjemen dan, praznik svetega obhajila.

Veliki petek: 2. april ob 19.15. To je dan Jezusove smrti. Obhajamo obred pri katerem beremo Jezusov pasijon.

Velika sobota: 3. april ob 19.15. Velikonočna vigilija. To je branje Božje besede in doživetje Jezusovega vstajenja. Zagotavljam vam, da večjega navdušenja ni!

* Srečujemo v istem prostoru; zamik 15 minut pa je zato, ker sem do 19. ure še v spovednici.

Velika noč: 4. april ob 10. uri. Dan Jezusovega vstajenja. Apostol Pavel v Svetem pismu pravi: “Če Kristus ni vstal, je naše oznanilo prazno in tudi vaša vera prazna” (1 Kor 15,14). Zato praznujemo ta dan zelo slovesno – da bi vsaj malo vključili ta dar Jezusovega vstajenja v svoje življenje.

Ta del devetdnevnice je bolj usmerjen v našo duhovno poglobitev. In zagotavljam vam, da s temi dnevi delamo trojno delo, saj se vključujemo v samo ❤️ Cerkve. To je naša vera. Drugega vam ne morem ponuditi.

Izjemno lepo bi bilo, če bi si privoščili v teh dneh tudi sveto spoved. V naslednjih dneh vam bom posredoval nekaj spodbud. Če še ne čutite, da ste pripravljeni, pa samo vzemite kot spodbudo.

Objavil bom tudi razpored spovedovanja. Pojdite k spovedi h komurkoli. Pri spovedi ste pomembni vi in Bog! Duhovnik je pomočnik Boga.

Hvala vam za dosedanjo pozornost, prepričan sem, da tudi sami vidite, kako vsi prejemamo od Boga več, kot zanj žrtvujemo. To nam daje lepo upanje za naprej.

Vseh se spominjam v molitvi!

p. Bogdan RUS

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s