Pismo birmancem in staršem po 4. postni nedelji

na dan

Dragi birmanci in starši!

Za nami je še eno lepo obhajanje evharistije. Morda vedno bolj čutimo, da je evharistija zares zahvalna daritev. Da je to nekaj, kar nas napolnjuje s hvaležnostjo in upanjem. Zdi se, da je to v našem življenju nekaj oddaljenega, nesprejetega. To se zgodi zato, ker vera ni nekaj, kar bi se kazalo na prvi pogled. Vesel sem, da te skrivnosti odkrivamo skupaj.

P. Niko nas je čudovito nagovoril. Najbolj mi ostaja v spominu njegova pripoved o tem, kako je šele skupnost vere tista, ki išče pot naprej. Ja, res postajamo skupnost, če bomo to le hoteli. Z nami ni bil kot gost. On je prvi katehet med kateheti na Kapeli.

Jutri nas bo, kakor sem rekel, obiskal g. Gregor Čušin. Nekaj njegovih prispevkov vam prilagam. Uvode in sploh oblikovanje maše bomo prepustili njemu, mi pa bomo drugače dejavno sodelovali. Nekatere izmed vas bom prosil, da preberejo Božjo besedo.

Že sedaj pa vas lepo prosim, da si preberete Božjo besedo že danes. Lahko tudi v obliki, kakor se bere pri maši. Na ta način boste lahko razumeli več, saj imamo samo eno uro.

Maša se bo začela kot običajno ob 19. uri; zaključek bo ob 20h. G. Čušin pa bo še kakšnih 15 minut na voljo za vprašanja. Morda toliko lahko vsi podaljšamo. Kdor bi nujno morala iti seveda lahko gre.

Pri ali po maši boste lahko darovali zanj, saj on od tega živi. Darujte po lastni presoji.

Zelo si želim, da bi naša pot šla naprej na intenziven način, da bodo otroci lahko resnično doživeli polnost darov Svetega Duha oz., da bodo lahko tem darovom z vso osebno močjo pritrdili.

Upam, da se v teh dneh pripravljate na sveto spoved. Dobra priprava je res lep vstop v ta zakrament, ki ga je dobro doživeti pred veliko nočjo. Vsak večer o spovedi na kratko govorimo tudi pri covidkatehezi. Vebljeni!

Zelo se veselim, da bomo naredili ta novi korak vere. Potem, ko smo poslušali p. Nika bomo imeli gosta, Gregorja Čušina. Sami pa se bomo tako lahko odpravili na praznovanje velikega tedna in velike noči.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s