Nauk 20/9

Dragi devetošolec, devetošolka!

Včerajšnji deževni, temni in sodrasti dan ste pokazali, da je lahko lep in bogat. Všeč mi je bil ta nov dogodek vere, ki smo ga naredili skupaj! Za sodelovanje čestitam, prav tako za vztrajnost. Vztrajnost je nekaj, kar nam da več, kot smo vložili… ni pa to istočasno.

Danes se srečamo ob 16.30. Nauk, kot običajno.

Najprej me zanima kakšen drobec vašega tedna, ki je za vami. Kakoli iz notranjega sveta, kakor rečemo. Gremo do vsakega. Najprej nekaj misli iz vsakdanjega življenja. Saj veste – govoriti o sebi 😉. Potem pa še kakšno misel glede včerajšnje maše.

Potem ponovimo, kar smo brali nazadnje od strani 117-122. Preberite! [Ali pa vsaj prelistajte in preberite naslove 🙏🏻. To je pomembna lekcija. O tem boste pomoje v življenju veliko slišali.

Potem gremo na 17. lekcijo. Podobno smo že imeli? Kdo ugane, katera je podobna? Kaj mislite, zakaj je dvakrat? Počasi jo bomo prebrali in pokomentirali.

Spremljevalci? Malo moram še premislit.

Domača naloga. Kakor veste vam ni potrebno pripraviti uvodov. Zato je sedaj čas za intenzivno branje Apostolskih del. Lahko berete v svojem svetem pismu ali pa v knjižicah, ki sem vam jih dal. Če berete v svojem svetme pismu v originalu je bolje, če vam je lažje brati v knjižicah pa tudi velja.

Apostolska dela beremo hitro in ni potrebno vsega razumeti. To bomo delali v drugi fazi.

Še link: https://meet.google.com/opk-osth-wvd

Bonton? Zdaj pa že znamo ane?

PROSTOVOLJNO VPRAŠANJE. Je kdo pripravljen z mano brati besedilo Apostolskih del in se posneti (preko videoklica). Da bo drugim lažje?

Pa še za pomoč… če boste imeli v rokah Sveto pismo boste pomoje vse razumeli.

Tukaj imate pa celo podnapise. Če si nastavite avtomatsko narejene podnapise boste dobili približno točno besedilo. In če boste vmes spremljali Sveto pismo ste zmagali.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s