Sestanek 9. razred

Spoštovani starši, veroučenci!

Kakor sem napovedal v pismu in so vas včeraj spomnili vaši otroci, se danes ob 20. uri srečamo preko videopovezave.

Vesel sem, da se bomo srečali, predvsem pa, da bomo začeli malo bolj intenzivno pripravo na birmo. Vse to čutim kot naše skupno delo in dobro je, da smo na tej poti odkriti. Če želijo so k sestanku povabljeni tudi vaši otroci.

Najprej bi z vami rad delil nekaj skivnosti Božje besede. Če nas kaj v resnici povezuje nas Bog, ki nam po svoji besedi izkazuje svoj blagoslov.

Potem si želim spregovoriti o naših načrtih.

Sveta maša je resnično najboljši primer, kako bomo v Božji prisotnosti spoznavali drug drugega. Otroci so za to nedeljo že dobili svoje zadolžitve in smo z njimi o tem že na kratko govorili. Maša je čisti Božji dar. S sodelovanjem postaja tudi vse bolj naša. Za ta teden bom vsa besedila pripravil sam. Naslednji teden jih bodo tako lahko z mojo pomočjo pripravili otroci sami.

Nekatere župljene sem prosil, da bi lahko bili sprmljevalci birmancev. Naša župnija je lepa skupnost in prav je, da si medsebojno pomagamo. Spremljevalci so izmed rednih obiskovalcev naše župnije.

Odpraviti bi se morali na duhovni vikend. Glede tega, kdaj bi to bilo ne morem ničesar reči. Bi pa zelo rad, da bi to doživeli.

Vera v obliki nauka in oznanila je pomembna, ne more pa živeti brez osebnega poznavanja in skupnosti. Hvala, ker to skupnost pomagate graditi.

Datum birme načrtujemo za soboto 19. junija. To je sobota, ko se bodo glede na šolski koledar končala še zadnja opravila v zvezi z preverjanjem znanja. Tega datuma ne obmo več prestavljali, tudi, če bi morali spremeniti obliko. S p. Nikom sva stopila v stik s škofijo, da se ta datum potrdi. Če bi bila razreda še združena, kar je bilo prevotno mišljeno bi bilo vse še precej težje.

Srečali se bomo preko povezave https://meet.google.com/opk-osth-wvd. Na tej povezavi poteka nauk in zvečer covidkateheza.

Po predstavitvi bi rad slišal tudi kakšno vašo misel ali predlog.

Časa imamo 55 minut. Potem se začne covidkateheza. Zelo ste povabljeni, da se ji pridružite (vsak večer). Ta traja vedno največ 15 minut. Če boste kdaj želeli se lahko pokličemo tudi individualno.

Hvala vam za vse. Če bomo držali skupaj sem prepričan, da lahko naše delo obrodi bogat sad.

Lepo Vas pozdravljam!

p. Bogdan Rus

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s