Nauk 18/8

na dan

Dragi osmošolci!

Če se ne motim je danes vaš drugi dan šole. Upam, da za vas privajanje na spremenjeni ritem življenja ni težaven. Upam, da vam uspe paziti na zdravje in ni veliko takih, ki jim je vseeno, da je v vašem razredu nevarnost, da zbolite.

Danes se bomo srečali dvakrat. Prva skupina ob 16.30, druga skupina ob 17.30. Moram priznati, da sem zaskrbljen. Že nekaj časa vas prihaja k nauku 7, 9 pa ne. Ne vidim razloga, zakaj se to dogaja. Prosim, da se potrudite, saj se trudim, da vas z naukom ne bi obremenjeval, preko spleta pa vzdržujemo vsaj minimalen stik in izkoriščamo ta čas, kakor ga pač lahko.

Danes se bomo najprej spomnili 15. lekcije. Prvi del bomo tudi ponovili. O njem se bomo pogovorili. Prosim, dabro ga preberite, da da bomo lahko imeli zanimiv dialog. Se pravi od strani 108 – 111 natančno preberite.

Strani 112 in 103 bomo predelali mi skupaj pri nauku. Lahko jih prebereš tudi vnaprej, ker je snov malo težja. Nam bo lažje šlo.

Kamero in mikrofon imejte prižgano ves čas. Kamera naj bo prižgana, ker sicer se kot plaz med uro ugašajo vse kamere. Prav je, da imamo kamero prižgano vsi.

Tudi mikrofona ne ugašajte. Če bi prišlo do mikrofonije bomo to uredili. Če čakamo na prižiganje mikrofonov, ko vas pokličem je to mučno čakanje za vse.

Povezava do naše konference: meet.google.com/opk-osth-wvd

V Svetem pismu poišči blagre [pozor, najdemo jih na dveh mestih]! Preberi jih in napiši v čem je razlika. Pošlji mi kratek spis po elektronski pošti.

Ne pozabi: Jutri je pepelnica. Začnemo postni čas. To je čas, ko se pripravljamo na veliko noč. Na pepelnico se odpovedmo čemu dobremu. Predvsem se odpovemo mesni hrani in če zmorete, se najeste samo enkrat na dan. Zelo pomembno pa je, da se odpovemo čemu, kar bomo v žilvjnju pogrešali in nas bo spominjalo, da je Bog tisti, ki nam daje v življenju moč in ne dobrote in ugodnosti.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s