Nauk 15/9

Najprej se bomo pogovorili o 12. lekciji (Krščanstvo na Slovenskem v času Rimljanov). Upam, da ste lekcijo še enkrat prebrali in se nanjo pripravili. Nekateri mi še niste poslali domače naloge! Na začetku vam bom postail nekaj vprašanj.

Naše današnje delo je 13. lekcija. Ta nosi naslov: 13. Začetku krščanstva in kulture med slovenci. Besedila je kar vleiko in moramo se potruditi, da bomo dobro brali.

Pred seboj imejte sveto pismo, učbenik in zvezek. Porism, da si zapisujete, kar se vam zdi pomembno iz ure.

Bonton obnašanja:

Kamero in mikrofon imejte prižgano ves čas. Kamera naj bo prižgana, ker sicer se kot plaz med uro ugašajo vse kamere. Prav je, da imamo kamero prižgano vsi.

Tudi mikrofona ne ugašajte. Če bi prišlo do mikrofonije bomo to uredili. Če čakamo na prižiganje mikrofonov, ko vas pokličem je to mučno čakanje za vse.

Če bi kdo imel težave s tehniko, naj mi pišejo vaši starši, da se pogovorimo, kako bomo uredili težavo.

Povezava do naše konference: meet.google.com/opk-osth-wvd

POMEMBNO OBESTILO IN SPODBUDA: Glede na to, da ukrepi zaradi epidemije še trajajo moramo delati bolj intenzivno. Tudi datum birme je še negotov. Kar lahko naredimo je to, da smo vsakič prisotni ves čas. Ura traja do 50 minut! Sedaj bo štela vsaka ura in vsaka domača naloga. Samo skupaj in z zavzetim delom se lahko dovolj pripravimo na birmo. Prisotnost je samo osnova. Pomembnejša pa je osebna zavzetost.

DOMAČA NALOGA: Nam najbližje središče krščanstva je bil Oglej. Razišči, kaj je Oglej pomenil za krščanstvo, posebej zakaj je pomembne za krščanstvo na slovenskem. Opiši mesto in povej, zakaj je bilo mesto pomembno. Povej tudi, zakaj je bilo pomembno za krščanstvo kot vero. Če si že bil-a tam dodaj še kakšno fotografijo. Ali od tam prihaja kakšen svetnik?

Za kateri kraj v naši bližini je bil Oglejski patriarhat še posebej pomemben?

Naj ti pomegam z namigi. #oglej, #patriarh, #uglejska umetnost, #sveti ______________ oglajski (odkrij sam-a), #oglejski mozaiki…

Poznam članek na http://www.rtvslo; poznam članek na wikipediji, poznam še nekaj drugih člankov. Ne copypastaj! Napiši s svojimi besedami. Bom prepoznal! Bodi malo ustvarjealen, ustvarjalna. To mini seminarsko nalogo naredi do nedelje zvečer. Število besed? Tokrat gotovo več kot 140. Da ne bom jaz delal daljših nalog kot vi…

Na koncu naloge napiši, katere vire si uporabil-a.

Pa še to. Naše delo se izboljšuje a še vedno ni povsem dobro. Da ne bi zgledali kot tele kekci tukaj gor si video poglejte prej, delo pa naj bo resno! Glede mikrofona upoštevajte pravila zgoraj (da se ne bo kdo zgovarjal).

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s