Nauk 8/6

Učbenik za 8. razred od strani 26 – 33.

Najprej nam naša lekcija govori o ljudeh in srečevanjih z njimi. Vsa naša pota (t prikazuje tudi slika na strani 26) so nekam usmerjena, imejo svoj namen. Še bolj pa je pomembno to, da na sredini ali na koncu teh poti srečamo drugega človeka. To je lahko prijatelj, mimoidoči, kdorkoli. Ta srečanja prinesejo tudi težave, celo grehe. Toda poklicani smo, da ne obupamo mapak iščemo načine, kako delati dobro. 10 Božjih zapovedi je dar Boga človeku. Bog nam je te zapovedi dal, ker nas ima rad. Nek duhovni pisatelj je rekel: Božje zapovedi so “Navodila za porabo človeka in medsebojnih odnosov.”

POVZETKI:

Srečanje z ljudmi nas naredi drugačne, pomaga nam rasti v dobrem. Še posebej pa nam pomaga rasti v dobrem srečanje z Bogom.

Ponovimo 10. Božjih zapovedi. Znati jih moramo na pamet.

Izraelci do zapovedi od Boga sprejeli v puščavi. Ko so bili v zavetju Egipta teh zapovedi verjetno sploh ne bi hoteli sprejeti. Puščava je podoba stiske v življenju. Če življenjsko stisko sprejmemo z vero iz nje izidemo boljši.

Delati tisto, kar je prav je težko. Tudi Božje zapovedi so zahtevne. Toda Bog želi po zapovedih okrepiti naše človeško dostojanstvo, ker nas ima zelo rad.

Preberimo celotno lekcijo do vključno strani 33 in si zapomnimo, kar se nam zdi pomembno. Bolj pomembne stvari si izpišemo v zvezek.

Prebrali smo tudi del knjige Apostolska dela in se na kratko pogovorili. Želim si, da bi to knjigo brali, ker je to najpomembnejši učbenik delovanja Svetega Duha.

DOMAČA NALOGA:

Še enkrat preberimo 2. poglavje Apostolskih del. Izpišemo vsak mesta, ki označujejo, katere darove je Bog dal ljudem.

Primer: V Apd 4,4 beremo, da so bili vsi “napolnjeni s Svetim Duhom”. To je očiten Božji dar. Tudi to, da so začeli kar naenkrat govoriti v tujih jezikih je gotovo Božji dar. Med našo uro je nekdo pripomnil, da je Božji dar tudi, da so bili zbrani na istem kraju (v 1. vrstici). Tudi skupnost je Božji dar. Na tem mesti je manj očiten a ta učenec je dal zelo dobro pripombo.

Prosim, naredite naloge za nazaj. Naslednjič začnem težit!

Danes se bomo povezali preko aplikacije meet. Koda sestanka je meet.google.com/bzy-qugn-dwg

Dostopen je preko googla, gmaila. Morate biti prijavlejni v google. Ta je ša najbolj zanesljiv od vseh.

Delali bomo lekcijo od strani 26 naprej… Potrebujemo tudi Sveto pismo. Prosim vključite kamere in mikrofone.

Lekcijo, povezetek, naloge, bom napisal do večera.

p. Bogdan

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s