Nauk 9/6

Učbenik za 9. razred, strani od 30 – 33. Preberi doma!

POVZETEK (prepiši v zvezek):

Bog nam na različne načine pošilja sporočila. To se ne zgodi vedno na čudežen način. Lahko preko vsakdanjih dogodkov. Prav je, da smo čuteči, da teh sporočil ne bomo preslišali.

Poznamo več vrst poklica. Ena vrsta poklica je tisto, kar delamo v službi in se pripravljamo v šoli. Drugo je pa življenjski poklic. Tega nam pomaga odkriti odnos z Bogom.

Vera ni bežanje od življenja, ampak je sprejemanje življenja na vso moč. Ker je Jožef gledal življenje skozi vero je prepoznal tudi nevarnost, ki je drugi niso opazili in se je na to pripravil.

V družini živimo ljubezen a je včasih težko, ker smo si tako blizu. Pride do sporov, odnosi zunaj se nam zdijo bolj zanimivi. Družina je priložnost, da v mladosti postanem zrel človek.

Apostolska dela, 2. poglavje. Naredi domačo nalogo od zadnjič!

DOMAČA NALOGA:

Naloga za sedaj: Izpiši vse darove, milosti in dela, ki jih v tem poglavju dela Bog (Oče, Sin in Sveti Duh).

Naslednjič prosim, da se srečamo preko google “meet”. Je varen, brezplačen in tudi ne dela težav. Prosim, če ne ugašujete kamer, ker je tako lažja komunikacija. Če jih nimate jih pač nimate. Če sem edini se počutim kot v akvariju.

Danes (in že zadnjič tudi v živo) smo se naučili, da se lahko nekaj naučimo samo, če si prisluhnimo. Prosim za pozornost pri našem delu. Imamo 14 dni časa. V tem času lahko marsikaj nadoknadimo. Prosim da dobro preberete prvi dve poglavju Apostolskih del.

Poslane domače naloge:

Dar svetega duha nam je prislužil Jezus Kristus s svojo smrtjo in odrešenjem. Velika noč je bila začetek milosti, binkošti pa njen višek. 

V Apostolskih delih 2 sva brala opis prihoda Svetega Duha. Nenadoma je nastal z neba šum, kot bi se bližal silovit vihar, in napolnil vso hišo, kjer so se zadrževali. Prikazali so se jim jeziki, podobni plamenom, ki so se razdelili, in nad vsakim je obstal po eden. Vsi so bili napolnjeni s Svetim Duhom in začeli so govoriti v tujih jezikih, kakor jim je Duh dajal izgovarjati. 

Tako so apostoli prejeli Svetega Duha, ki jih je razsvetlil, da so se spominjali vsega, kar jim je Jezus povedal. Opogumil jih je, da so premagali strah in dali Bogu na razpolago svoje življenje. Prepustili so se delovanju Svetega Duha, ki jih je spremenil. V njegovi moči so oznanjali velika Božja dela. Postali so Jezusovi pričevalci z življenjem in smrtjo. 

Na binkošti občudujemo moč Svetega Duha, ko plašne ljudi spremeni v pogumne oznanjevalce Kristusovega evangelija. Po prihodu Svetega Duha so čutili, da zmorejo udejanjati zaupano poslanstvo. Imeli so občutek, da so polni moči. 


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s