Nauk 9/5

Ta dan je bil naš “špotni dan” ali covidnauk. Preživeli smo ga na prostem, da bi se ob lepem dnevu nadihali svežega zraka in zmanjšali možnost okužbe, če bi slučajno bila med nami.

Že za domačo nalogo smo brali 1. poglavje Apostolskih del. To je nekakšen uvod v knjigo. Kljub temu, da ste napisali lepe domače naloge se je pokazalo, da je besedilo kar zahtevno. Zato smo celotno uro na sprehodu posvetili prav temu besedilu. Brali smo iz prevoda “Življenje z Jezusom”. To je prevo, v katerm so poskusili to pripoved postaviti v sodobni jezik.

Spoznanja te ure:

Apostol – to je od Jeusa posebej izbrani učenec. Bilo jih je 12. Bili so Jezusovi spremljevalci.

Opis smrti Juda Iškarijota – Apostoli so bili zgroženi nad tem, kaj je naredil. Še kasneje so njegovo smrt opisovali kot nekaj strašnega, tudi na zunaj.

Bo Jezus obnovil Izraelsko kraljestvo? Žalostno je bilo, da so učenci imeli pred seboj Jezusa, a so razmišljali nepomembne stvari. O tem, kako bodo močni, kako bodo pomembni, kako bodo vladali drugim. Iz tega smo se naučili, da smo v svojem življenju poklicani k temu, da spoznavamo to, kar je Božje.

Domača naloga:

Preberi 2. poglavje Apostolskih del.

To poglavje je zelo pomembno. V resnici je to prva sveta birma.

Napiši obnovo dogodkov in povej, kateri Božji darovi so opisani v tem poglavju. (140 besed). Bodi ustvarjalen / ustvarjalna, večkrat preberi besedilo. Uživi se v dogajanje in poskušaj opisati, kako je to bilo.

OBVESTILA:

Sporoči staršem, da sestanki za starše birmancev zaradi epidemije ta teden odpadejo.

Po elektronski pošti mi sporoči svoj naslov (gmail) preko katerega se lahko v ponedeljek povežemo na daljavo. Povezali se bomo ob času nauka. 5 minut pred začetkom bom na tukaj objavil kodo sestanka.

To nedeljo je število udeležencev svetih maš zelo omejeno. Vsi ne bomo mogli k maši. Lahko pa s starši pridete pred cerkev ob 11.30. Takrat bo v manjših skupinah mogoče prejeti obhajilo.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s