Obvestilo – oktober

SESTANKI SO ODPOVEDANI

(Ker birmanci verjetno pogosteje gledate to spletno stran vas prosim, da opozorite svoje starše.)

Dragi starši in birmanci!

Že dalj časa vas spodbujam, da bi v svojem urniku shranili datum 14. oktober, namenjen za srečanje s pričevalcem Gregorjem Čušinom, ki že vrsto let opravlja izjemno poslanstvo. Na žalost pa so se okoliščine zaradi covida-19 tako spremenile, da bi bilo organizirati tako srečanje neodgovorno, zato ga za 14. oktober 2020 odpovedujemo.

Kljub vsemu pa se mora naše delo nadaljevati. Nikakor ne smemo dopustiti, da bi  otroci zaradi sedanje spremenjene situacije ne dobili tistega, kar si zaslužijo. In prepričan sem, da je sodelovanje staršev v procesu priprave več kot katerokoli darilo, ki ga lahko roditelji dajo otroku ob birmi. In ker se ne moremo srečati tako, kot sem predvidel, želim najti drug način.

Prosim vas, da si rezervirate enega izmed nadomestnih terminov za oktobrsko srečanje vseh staršev (in botrov):

–       nedelja, 18. okt., ob 20. uri

–       ponedeljek, 19. okt., ob 20. uri

–       sreda, 21. okt., ob 20. uri

–       četrtek, 22. okt., ob 20. uri [POLNO]

Prijavite se lahko s klikom na POVEZAVO.

Upajmo, da do takrat ne bodo prepovedana vsa druženja. Pomembno je, da vendarle poskušamo delati vsaj tisto, kar lahko.

Izbirate lahko med štirimi večeri, tako da bodo skupine manjše. Vsak večer bo največ 10 udeležencev, tako da se bomo lahko varno srečali. Vredno je, da se srečam z vsemi. Če že imate izbranega botra ali botrico, je poleg staršev na srečanje povabljen tudi on(a).

Sveto pismo

Nekaj staršev me je spraševalo, kako je s Svetim pismom. Doslej sem uspel s posojanjem svojih izvodov omogočiti, da smo pri verouku imeli Sveto pismo prav vsi. Pri nauku je to najpomembnejši pripomoček. Otroci ga že dobro uporabljajo. Vidim, da Sveto pismo spoštujejo.

Če želite, lahko naročim Sveto pismo za vse, ki ga še nimajo. Na pobudo staršev sem poklical na Svetopisemsko družbo, dali bodo nekaj popusta. Pišite mi, če želite nakup. 

Za našo uporabo je primeren slovenski standardni prevod ali ekumenska izdaja (starejša), če jo že imate doma. V vsakem izvodu mora biti celotno besedilo. Zelo primerna je tale različica. Lahko naročimo skupaj in dobimo po znižani ceni.

Presenečen sem, kako nekateri otroci lepo pišejo spise za domače naloge. Trudim se za  tako tematiko, ki bo otrokom res v daljno korist. Objavljeni izdelki na spletni strani so  lahko vsem v spodbudo, ker so dobri in otrokom v ponos, kar je edini bistveni namen objavljanja. Pa še čas in socialno distanco pri nauku ohranimo. Nekateri otroci še niso naredili nobene naloge. Starši, prosim za pomoč pri spodbudi.

Spodbujam otroke, da bi se udeleževali svete maše. Pripravljati se na birmo in ne hoditi k maši je tako, kot da bi se športnik pripravljal na olimpijske igre tako, da bi samo bral življenjepise drugih športnikov. Prosim, prosim, zbirajmo se pri sveti maši!

Otroci pri verouku so vse bolj dejavni in bogati v besedi. Tega se zelo veselim. Že zdaj se vam, dragi starši, zahvaljujem za vaše delo. Čutim, da za dobrim delom otrok poleg njih samih stojite vi!

p. Bogdan Rus

En komentar Dodaj komentar

  1. Mirjam pravi:

    Naročam se na nove objave.

    Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s