Nauk 8/2

(22. septembra 2020)

Učbenik  za 8. razred: Str. 11-14.

Veliki ljudje so nam lahko vzor v življenju. V njih je deloval Sveti Duh, da so lahko živeli sveto življenje.

Zeo pomembno je, da življenje sprejmemo tako kot je. Če bomo samo čakali na ugodne okoliščine lahko zamudimo celo življenje.

A. Trstenjak: Vsak človek hodi po poti življenja zato, da bi bil srečen. Srečni pa so nazadnje samo tisti, ki spoznajo trpljenje.


Domača naloga

Pomislim: Kako si želim preživeti svoje življenje naprej. (10 ali več vrstic. Pošlji po elektronski pošti do sobote zvečer.)

Ponovi, kako se išče mesta po Svetem pismu.

Preberi doma še enkrat besedilo lekcije in svetopisemski odlomek.

V soboto 26. 9. bo srečanje v vsakem primeru in v vsakem vremenu. V soboto ob 9. uri bom objavil morebitno spremembo lokacija na spletni strani.

DOMAČE NALOGE:

Svoje življenje si predstavljam kot uspešen programer in ustvarjalec računalniških iger. Eno sem že čisto sam naredil. Upam tudi, da bodo moje igre prinesle kaj denarja, če želim preživeti s tem poklicem. Nekaj svojega denarja bom podaril prijateljem, sorodnikom, ostarelim staršem in Unicefu. Želim ustvarjati igre, ki bi spremenile svet na dobro. Čeprav ne vem, kako. Denar bom rabil tudi za dobro življenje svojih potomcev, če jih bom imel. Upam, da bom živel dobro in si pridobil dobro ženo. Kljub bogastvu in sreči, ki si ju želim, upam tudi, da bom lahko ostal zvest Bogu in veri. Če se mi bo vmes zgodilo kaj hudega, bom to potrpel, tudi z božjo pomočjo. Upam, da se bo moje življenje izteklo, kot si tudi sam želim.


Že sedaj imam rada svoje življenje tako kot je. V prihodnje bi rada življenje preživela zelo podobno kot ga že preživljam. Na prvem mestu mi je in mi bo bila družina. Zelo rada bi dobila dobro službo in uspešno naredila šolo. Še dosti časa bi se rada ukvarjala s smučanjem še naprej in če v tem ne bom uspela bom to prakticirala kot hobi. S športom se bom ukvarjala tudi ko bom velika. 


Moje življenje je popolno, nič mi ne manjka. Imam družino, streho nad glavo, hrano,… Ukvarjam se tudi s smučanjem. V prihodnosti si želim, da bi uspešno končala šolanje dobila dobro službo ter dobro plačo. Ker mi treningi smučanja veliko pomenijo in imam zelo rada smučanje si želim, da bi mi v prihodnosti uspelo postati profesionalna smučarka. Vem, da mora biti v to vloženih veliko truda, volje in odrekanja veliko rečem ampak to je moj cilj. Vem, da so to veliki cilji ampak bom trenirala, da mi mogoče tudi uspe. Najbolj si pa želim da, bi bili vsi moji domači in bližnji zdravi in srečni.


Zdaj sem še v osnovni šoli. Vpisal se bom na srednjo računalniško šolo. Ko naredim srednjo bom šel na faks. Po faksu bom poiskal službo. Upam, da bom doštudiral za poklic računalničar. Želim imeti tudi  dobro plačo. Ko bom malo starejši se bom poročil in imel otroke. Delal bom približno 40 let. V prostem času bom kolesaril. Ukvarjal se bom s športom, da bom ohranil zdravje, tako bom lahko dočakal visoko starost. Želim si, da bi bil aktiven starostnik. Ko bom imel okoli 65 let se bom upokojil.  Ko bom umrl bom vse zapustil svojim otrokom. 


Življenje mi je že zdaj zelo všeč in ga želim živeti čim dlje. Kot prvo bi pa rada najprej končala osnovno šolo, nato gimnazijo, potem pa še fakulteto in priti do poklica, ki me veseli. Potem želim dobiti dobro službo ter dobro plačo. V življenju želim imeti družino, zgraditi hišo, a mi je v bistvu najpomembneje, da bom srečna, zdrava, vesela, da bom še vedno hodila k sv. maši in bila zvesta Bogu. Že zdaj se ukvarjam s športom. Upam, da ne bom dobila kakšne hujše bolezni in da bom lahko živela čim več časa. Želim, da se to uresniči.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s