Nauk 8/1

  1. Kdo?… S Kom?… (Učebenik stran 6-10.)

Bog nas je ustvaril dobre, lepe in vredne vsega spoštovanja. Ima nas zelo rad. “Na dan, ko je Bog ustvaril človeka, ga je naredil sebi podobnega.” (1 Mz 5,1) 

Ljudje smo med seboj različni. To nas lahko bogati ali pa prizadane. Mi smo tisti, ki se odločamo za dobro.

Sveti Duh nam pomaga, da se odločamo za tisto, kar je prav. On nas razsvetljuje in uči.

Prvi Kristjani so se tako zelo zavedali, da BOG ljubi vsakega človeka, da so skrbeli za vse ljudi. Povezovala jih je molitev in maša (lomljenje kruha).

3. Domača naloga.

  1. Napiši sestavek (15 vrstic ali 210 besed): Kaj mi je v veri, Cerkvi, župniji najlepše. Opiši dogodek, razmišljanje ali opis po elektronski pošti. Do sobote!
  2. Izberi si eno molitev Svetemu Duhu, ki je dostopna na spletni strani http://www.svetiduh.si in jo prepiši v zvezek.

Spremljaj spletno stran!

Prinesi spričevalo, prispevek, na nauk pa vsakikrat tudi Sveto pismo.


ROMANJE NA SVETO GORO

Za zaključek nauka smo šli na romanje na Sveto Goro. Začeli smo pri prvi postaji šli smo peš. Šla sem z mojo nono in sestro. Bilo je še nekaj drugih ljudi in pater Niko. Hodili smo od postaje do postaje in jaz in moja sestra sva brale križev pot. Na koncu križevega pota smo Šli h sveti maši. Po končani maši smo bili še nekaj časa na Sveti Gori. Nato smo se odpravili v dolino. Nismo hodili dosti časa. Kos smo prišli do avta smo se pozdravili in šli domov. 

Bilo mi je zanimivo, ker je bilo to romanje malo drugačno. Na koncu je bil zelo lep zaključek veroučnega leta.

Pridi, Sveti Duh, napolni srca svojih vernih in vžgi v njih ogenj svoje ljubezni. Pošli svojega Duha in prerojeni bomo in prenovil boš odličje zemlje.

Molimo! Bog naš Oče, Sveti Duh nas razsvetljuje in uči. Naj nam pomaga, da bomo v življenju spoznali, kaj je prav, in vselej radi sprejemali njegove spodbude. Po Kristusu našem Gospodu. Amen. [M]


Romanje na Sveto Goro

Zadnji vikend aprila smo šli romat na Sveto Goro. Zjutraj smo približno štartali ob 8.00. Jaz, …… in teta ……. smo prišli tja prvi. Takoj, ko smo prišli, smo začeli romanje. Ker smo šli posebaj sva jaz in …. brali izmenično pri vsaki postaji. Gor proti Sveti Gori proti Sveti Gori smo hodili kar dosti časa zaradi tega, ker se seveda ustavili pri vsaki postaji in zmolili križev pot. Tistega dne je bilo zelo toplo in lepo vreme. Ko smo prišli na vrh se je kmalu začela sveta maša. V cerkvi smo morali nositi maske. Mašo smo imeli na Sveti gori zaradi covida19. Po končani maši smo se odpravili proti dolini. Tisti dan sem bila vesela, ker smo prejšnji dan dobili psa. Ko smo hodili je bilo zelo toplo. Po približno 45 minutah hoje v dolino smo prišli do kraja, kjer smo na začetku parkirali avto. Ta dan je bil lep in mi bo ostal v spominu. [M]


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s