Birmanski Up!

Dragi starši in birmanci!

Pripravljamo se na prejem zakramenta svete birme. To je naša skupna pot. Na njej se bomo srečavali, se podpirali, se veselili, iskali rešitve.

Bistvo vsega je, da bomo rasli v ljubezni do Boga in do bližnjega, vse, kar bomo delali pa se naj dotakne našega življenja. Eden brez drugega ne moremo! Birmanci ne morejo brez staršev, in starši ne brez birmancev; katehet ne brez vseh: nihče izmed nas pa niti en trenutek brez Boga.

Vse to nas spodbuja, da bi to leto začeli skupaj. Poleg veroučnih srečanj bomo imeli letos v pripravi na birmo še druga srečanja.

V mesecu septembru bo poleg povabilo v “Stično”, še eno, zelo pomembno. To srečanje ni samo za birmance ampak enakovredno tudi za starše.

Zberemo se 26. septembra ob 13.00 na parkirišču pri solkanski železniški postaji. Ob 13.00 odrinemo na Sabotin. Med pohodom si obetam kakšen prijeten pogovor, na vrhu pa bomo pripravili bogoslužje v ruševinah cerkvice sv. Valentina.

Tudi sv. Frančišek, svetnik, ki ga imamo vsi zelo radi se je pustil nagovoriti ruševinam cerkvice sv. Damjana. Poskusimo.

Naša pot naj bi trajala uro in pol navzgor, približno eno uro zgoraj in približno eno uro navzdol. Gotovo dobro poznate razmere, vzemite vse, kar potrebujete za tako pot ter toplo obleko, da se na vrhu ne prehladimo. Vrnemo se vsak v svojem tempu.

V primeru slabe vremenske napovedi vas prosim, da gledate obvestila na tej spletni strani v petek in soboto dopoldne pred odhodom.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s