Naš načrt dela je pa tak…

Birma pomeni, da postanemo odrasli kristjani. Vemo kaj pomeni, da smo odrasli v poklicu, delu, družini, da je naše telo odraslo, včasih pa ne vemo, kaj pomeni biti odrasel v veri.

Papež Frančišek je dobro povzel modrost o tem, kaj pomeni biti odrasel kristjan. To je naredil tako, da je za svoje papežko geslo izbral misel: Izbrani in poslani.

Kaj pomeni biti izbran? Najprej to, da se nismo izbrali sami. Vera nam govori, da je BOG tisti, ki nas je izbral.

Kaj pomeni biti poslan? Poslan ni človek takrat, ko opravi neko delo za drugega. Tudi ne za Boga. Poslan je človek takrat, ko vzame Božji načrt tudi za načrt svojega življenja.

Naše srečevanje se bo odvijalo skozi vse leto. Tudi v ponedeljek in torek po birmi… in naprej. Z birmo se naše srečevanje ne bo končalo. Če bi bilo tako je prav mogoče, da tudi prej ne bi imelo smisla.

Najpomembnejša naše srečanje je SVETA MAŠA. Praviloma se poskušajmo udeležiti vsake svete maše ob 10. uri v cerkvi na Kostanjevici. Če ima tvoja družina navado hoditi k drugi maši ali žal ne more potem obišči drugo sveto mašo. Evharistija (sveta daritev/maša) je velik privilegij. Ne pustimo, da bi nam ga naša lenoba vzela!

Samo delo bo imelo dva stebra. Prvi je poslušanje, drugi pa govorjenje. V sredini vsega je Beseda. Božja Beseda.

Želim si, da bi bila naša srečanja polna vaših pobud za to, da bi v tem letu vse bolj spoznavali Svetega Duha, živega Boga, ki nas bo obsijal na dan svete birme.

Program našega dela nam narekuje naše življenje. Kaj so vprašanja mojega življenja? To naj stoji v ospredju.

Pripomoček pri tem delu bo delovni načrt, da bi mu lahko sledili, bomo uporabljali učbenik. Vendar pa si želim, da bi bilo veliko prostora za vaše pobude.

Ta spletna stran ni samo za obveščanje. Na njej bo tudi prostor za ustvarjalnost. Po koncu ur bomo obhavljali poročila o našem delu.

V tem letu se moramo usposobiti za poslanstvo. To je naša naloga. Imamo malo srečanj za tako veliko nalogo. To je 34 srečanj, samo 1700 minut…

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s